Home
Het bestuur
Wie zijn wij
HR 2013
Jaaragenda
Jubilarissen 2015
Uilen bij De Kolibri
Geschiedenis
Nieuws
Lid worden
Vogelmarkt reglement
Interessante links
Contact
Maandblad 2014
Maandblad 2015
Maandblad 2016
Maandblad 2017
Maandblad 2018
Maandblad 2019
Maandblad 2020
Maandblad 2021
Maandblad 2022
Volières van leden
Gastenboek
TT 2014
TT 2015
TT 2016
TT 2017
TT 2018
TT 2019
TT 2020
TT 2021
TT 2022
Sites van leden
Zomaar een foto

v.v. " De Kolibri " in een notendop

Wij zijn door een aantal enthousiaste leden van Vogellust Noordwijk opgericht in mei 1957. Er bleek in Noordwijkerhout en omstreken een groeiende belangstelling te bestaan voor nog een vogelvereniging in de regio. Door veel zelfwerkzaamheid, saamhorigheid en niet te vergeten gezelligheid is onze vereniging nu gegroeid tot een van de grotere verenigingen in de regio. In 1980 hadden we al 120 leden, en ondanks de neergang bij de N.B.v.V. met 30% verlies, zitten wij nu nog steeds boven de 115 leden. Enkele hoogte punten uit de voorbije jaren zijn ons 12.5 / 25 / 40 en 50 jarig jubileum wat we allemaal groots hebben gevierd. Daarnaast hebben we een 3 tal district tentoonstellingen gehouden met in 1986 een record aantal van over de 2000 vogels in een mooi versierde ambiance van de Schelft te Noordwijkerhout. Ook de Rayontentoonstellingen zijn we niet uit de weg gegaan, de laatste was tijdens ons 50 jarig jubileum in 2007. Daarvoor hebben we er ook een 4 tal mogen organiseren. Wij zijn een zeer actieve vereniging omdat wij ons kunnen beroepen op veel leden die daar waar nodig de handen uit de mouwen steken.

Voor mensen die er plezier in hebben vogels te houden, verzorgen en ook mee te fokken. Elkaar regelmatig ontmoeten op verenigingsavonden. Het kan de belevingswaarde van de hobby een stuk groter maken.

Voor wie is de vereniging:

Als lid van De Kolibri Noordwijkerhout e.o. ben je tevens lid van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Je krijgt daarom iedere maand het blad ‘‘Onze Vogels’’ in de bus. Dit is het beste tevens fraaist geïllustreerde tijdschrift voor vogelhouders in Nederland. Daarnaast geeft De Kolibri een maandblad uit waarin allerlei informatie over de vereniging is te vinden. Het biedt U ook de mogelijkheid om eens te weten te komen waar ieder lid mee kweekt. Als u dan vragen heeft over een bepaald soort is het niet moeilijk om de juiste personen te vinden. Ook voor eventuele aanschaf bent u op de juiste plaats.

Wat biedt het lidmaatschap:

Als lid kan je ringen bestellen. (wettelijk verplicht) Je kan dan jonge vogels een vaste voetring omdoen voorzien van jou persoonlijke kweeknummer. Dit is het bewijs dat de vogel bij jouw is geboren en niet uit de natuur is gevangen. Bovendien kan de vogelhouder aan de hand van de ring voorkomen dat verwante vogels gaan nestelen. Hiervan komen zwakke soms misvormde jonge vogels en dat mag nooit de bedoeling zijn van een vogelliefhebber.

Als lid van De Kolibri kan je deelnemen aan alle activiteiten die door de vereniging worden georganiseerd. Dat zijn onder meer lezingen over huisvesting, voeding en kweek van vogels. Dia en filmavonden over vogels in de breedste zin des woord. Ook niet te vergeten onze vogelmarkten, bingoavonden en jaarlijkse barbecue. De grootste activiteit is wel de jaarlijkse vogeltentoonstelling die eind oktober/begin november wordt gehouden. Ieder lid kan vogels inzenden. Deze worden door keurmeesters beoordeeld. Ieder jaar komen vele mensen de tentoonstelling bezoeken.

Als lid heb je het recht deel te nemen aan alle door de vereniging georganiseerde activiteiten en ontvang je het maandblad Onze Vogels en het maandblad van De Kolibri. 

Het lidmaatschap

Voor aanmelden als lid kunt u zich wenden tot onze ledenadministratie Hennie Nederpel, Leidsevaart 192, 2211 WE, Noordwijkerhout. Tel 0252-340860,  ledenadministratie@dekolibri.com

Voor informatie over de vereniging kunt u zich wenden tot de secretaris. A.A.Ooms, Spoorlaan 17, 2215 KN Voorhout. Tel. 06-44 04 80 90, secretaris@dekolibri.com

 
What do you want to do ?
New mail
 
DE KOLIBRI